Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Подальша доля дома Начева невідома: в Болградській міській раді чекають на спонсорів та донорів

22 Січня 2024 16:03
Тетяна Терзі
Подальша доля дома Начева невідома: в Болградській міській раді чекають на спонсорів та донорів

Подальша доля історичної будівлі в місті Болграді, яка знаходиться по вул. Інзовська, 205, невідома і туманна. Це стає зрозуміло з відповіді Болградської міської ради на інформаційний запит інтернет-видання «Махала».

Чи буде міська рада знову виставляти будівлю на аукціон і до якого порогу буде знижувати ціну? У відповіді мова йде про те, що подальшу долю будівлі буде вирішувати орган приватизації міської ради.

Також не зрозуміло, як міська рада планує розпорядитися історичною будівлею, якщо покупець не знайдеться, бо через аварійний стан місто може взагалі втратити цей об’єкт. У відповіді міської ради лише говориться про те, що в бюджеті Болградської міської громади на 2024 рік кошти на виготовлення кошторисної документації та проведення ремонтних робіт не передбачені.

В міській раді підтвердили, що об’єкт перебуває під охороною, але подальша його доля – не відома. У відповіді лише зазначається, що Болградська міська рада «готова розглянути будь-які наявні пропозиції від донорів або спонсорів». Дана позиція взагалі викликає здивування, бо спонсори, а тим більше донори, не приходять нізвідки. Якщо мова йде про донорів, то гроші можуть прийти тільки, якщо міська рада підготує заявку на грантовий проєкт і зацікавить донора своєю пропозицією.

Нещодавно на будівлі з’явився банер з написом “Продається”. Тобто міська влада не втрачає надію продати дом Начева.

Нагадаємо, чергова спроба продати історичну будівлю в Болграді виявилася невдалою.

Поділитись
Зараз читають