Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Почесного громадянина Болграда нагородили Золотим знаком за внесок у болгарську культуру і з нагоди ювілею

09 Січня 2024 10:00
Тетяна Терзі
Почесного громадянина Болграда нагородили Золотим знаком за внесок у болгарську культуру і з нагоди ювілею

За внесок у болгарську культуру та літературу в Україні, зміцнення болгарсько-українських зв’язків та з нагоди 80-річчя Агентство у справах болгар за кордоном за пропозицією Асоціації болгар України нагородило Івана Нєнова Золотим знаком. Про це повідомляє Виконавча Агенція болгар за кордоном.

Нагорода Івану Нєнову буде вручена під час візиту виконавчого директора Виконавчого агентства у справах болгар за кордоном Райни Манджукової до Одеси“, – говориться в повідомлені.

Нагадаємо, Іван Нєнов – Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України й Болгарії, лауреат літературної премії ім. Степана Олійника, дипломат, професор кафедри ОРІДУ академії держуправління при президенті України, кандидат політичних наук, доцент.

Іван Георгієвич почав свою літературну діяльність ще на початку 90-х років минулого століття, до цього часу видав 10 художніх книг та збірок оповідань. Іван Нєнов знає 11 мов та пише оповідання вісьмома мовами: українською, болгарською, гагаузькою, російською, албанською та іншими мовами народів, які проживають в Україні. 

До двохсотріччя Болграду в 2021 році  він презентував власну книгу, яка присвячена засновнику Болграда Івану Інзову,  “Інзов – батько бессарабських болгар”.

В 2021 році Іван Нєнов став Почесним громадянином міста Болград.

Нещодавно Іван Георгійович відзначив 80-річний ювілей. Колектив видання “Махала” вітає ювіляра.

На головному фото Іван Нєнов (ліворуч) отримує Знак Почесного громадянина Болграда, фото 2021 року з архіву редакції.

Поділитись
Зараз читають