Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пісня військового з Болграда про Бахмут набирає переглядів в інтернеті (Відео)

25 Травня 2023 14:15
Софія Чебан
Пісня військового з Болграда про Бахмут набирає переглядів в інтернеті (Відео)

Заради підтримки бойового духу бійців ЗСУ в Україні працює проєкт під назвою «Культурний десант». Це об’єднання відомих митців, всі сили яких сьогодні спрямовані на Перемогу України та підтримку оборонців та постраждалих. Саме в межах цього проєкту й була зафільмована та оприлюднена авторська пісня бойового медика з Болграда Андрія Атанасова.

На рахунку “Культурного десанту” понад 800 концертів на лінії фронту, військових госпіталях, в частинах рятувальників та в деокупованих українських містах. “Культурний десант” є ініціатором мистецьких, психологічних та освітніх проєктів, які змінюють нашу країну вже сьогодні.

«Наша зброя – мистецтво і любов до власної культури. Ми підіймаємо бойовий дух, підтримуємо, об’єднуємо культурою, доводимо, що бути українцем – це круто!» – зазначено на сайті проєкту.

У “Культурного десанту” є сторінка в Інстаграмі, на яку сьогодні підписано майже 30 тисяч осіб. Саме тут опубліковано відео, яке присвячене Андрію Атанасову.

Андрій Атанасов в мирному житті жив та працював в Болграді. Багато містян його знають як професійного масажиста та інструктора з фітнесу. В березні 2022 року добровільно вступив до лав територіальної оборони, аби захистити свій дім від ворога. Сьогодні він є старшим бойовим медиком 112 бригади, 184 батальйону ТРО.

Андрій грає на гітарі багато років, але взявся писати пісні лише нещодавно.

«Я раніше не писав пісень. Просто не писав. Але так вийшло, що 27 лютого моя рота була першою, яка приїхала до Бахмута. В нас були дуже складні позиції… Було дуже багато загиблих. І я написав в цю пісню. Щось повинно залишитися після нас. Ця пісня – пам’ятка про нас, про біль та жах, який там був», – пояснює Андрій.

Його пісня не про романтизацію війни, а про правду та почуття наших Захисників, які роблять надможливе, щоб захистити всіх нас від ворога. Історія його пісні написана кров’ю і наповнена гіркотою війни.

Болград пишається своїми героями та бажає їм всім повернутися з Перемогою додому.

Андрій Атанасов разом з український музикантом Миколою Сєрга. Фото з особистого архіву Атанасова
Поділитись
Зараз читають