Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ПІСЛЯ ПОРАНЕННЯ МІГ ЗАЛИШИТИСЯ В ТИЛУ, АЛЕ ЗНОВУ ПІШОВ НА ФРОНТ. НА ВІЙНІ ЗАГИНУВ УРОДЖЕНЕЦЬ БОЛГРАДЩИНИ РУСЛАН АУБАКІРОВ

31 Жовтня 2022 15:08
Ганна Ковальова
ПІСЛЯ ПОРАНЕННЯ МІГ ЗАЛИШИТИСЯ В ТИЛУ, АЛЕ ЗНОВУ ПІШОВ НА ФРОНТ. НА ВІЙНІ ЗАГИНУВ УРОДЖЕНЕЦЬ БОЛГРАДЩИНИ РУСЛАН АУБАКІРОВ

Під Херсоном 28 жовтня загинув уродженець с.Каракурт Аубакіров Руслан Аманжолович, 1981 року народження. В селі Каракурт він закінчив школу, виховувався в багатодітній родині, де окрім нього було ще сім братів і сестер. Батьки – мама-болгарка і тато-казах – виховали у своїх дітей багато гарних рис характеру, в тому числі – патріотизм. Руслан пішов на фронт добровольцем в перші дні війни. Був призваний з Миколаєва, де жив останніми роками. 

За період війни мав два осколкових поранення. Після другого важкого поранення міг залишитися в тилу, але як тільки встав на ноги  – попросився знову на фронт. За станом здоров’я не міг повернутися на першу лінію, але хотів бути корисним своїм побратимам, своїй країні. Він доставляв на фронт все необхідне для ЗСУ. 28 жовтня попав під обстріл ворожої артилерії і загинув.

Героя поховають 1 листопада в селі Долинка Саратської громади. Саме в цьому селі тимчасово проживала родина, там похована мати Руслана, також уродженка села Каракурт. За рішенням родини Героя поховають поряд з мамою.

В Каракурті і Болграді проживають сестри Руслана. Односельці пам’ятають його як дуже позитивного і доброго хлопця, який завжди готовий був прийти на поміч.

В Миколаєві у нього залишилися дружина і дві доньки – 15 і 17 років. На фото Руслан з донькою Вікторією.

Вічна слава та світла пам’ять Герою!

Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають