Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пільговий проїзд для школярів у маршрутках міста Ізмаїл: міський голова розповів, що робити, якщо водій вимагає повну оплату 

12 Червня 2024 15:35
Олександра Сергєєва
Пільговий проїзд для школярів у маршрутках міста Ізмаїл: міський голова розповів, що робити, якщо водій вимагає повну оплату 

На початку місяця “Махала” писала, що Рішенням Виконкому Ізмаїльської міської ради  вартість проїзду для школярів міста у міських автобусних маршрутах була встановлена на рівні 5 гривень протягом усього року. Проте до відома перевізників цього не донесли та батьки школярів не знали, куди жалітися на свавілля водіїв. Міський голова міста Ізмаїл Андрій Абрамченко пояснив, що робити та куди звертатися у подібних випадках. 

Він ще раз наголосив, що вартість проїзду для школярів міста у міських автобусних маршрутах залишилась без змін на рівні 5 грн з 2021 року, та цей тариф діє протягом всього календарного року, включно з літніми канікулами. Однак зазначив, що пільгова вартість розповсюджується лише на школярів та не стосується студентів та учнів інших навчальних закладів. 

Минулого разу, коли цю інформацію публікували, не було вказано куди звертатися, тож міський депутат Юрій Задорожний дав пораду самотужки захищати свої права, викликати поліцію або їздити з роздрукованим рішенням міськради, проте дітям свої права відстоювати перед дорослими “дядями” складно, якщо вони їздять без супроводу батьків.

Оскільки випадки вимагання повної оплати все ще трапляються, міський голова надав алгоритм дій, які потрібно виконати у такому випадку. Він зазначив, що при виникненні непорозумінь слід звернутись до адміністрації міста або в особистому зверненні в соцмережі до міського голови. При зверненні необхідно уточнити номер маршруту та транспортного засобу, а також дату та час події.

Також він порадив задля уникнення суперечливих ситуацій мати при собі учнівський квиток. Це стосується дітей віком з 10 років. 

Поділитись
Зараз читають