Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Підозрюється в привласненні  300 тисяч гривень під час будівництва спортмайданчику у селі Криничне: підприємцю обрано запобіжний захід

Підозрюється в привласненні  300 тисяч гривень під час будівництва спортмайданчику у селі Криничне: підприємцю обрано запобіжний захід

Поки прокуратура готує матеріали до суду, підприємцю з смт Суворове обрано запобіжний захід. Його необхідність зумовлена тим, що чоловік має інвалідність третьої групи та може втекти з країни так і не дочекавшись судового розгляду справи. Про це стало відомо з ухвали Болградського районного суду.

Директор ПП «ВАСОЛЬБУДСТРОЙ» підозрюється у службовому підробленні, розтраті та зловживанні службовою своїм службовим становищем.

Його підприємство виграло тендер, який у жовтні 2021 року оголосила Криничненська сільська рада, на реконструкцію спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям, який розташований у селі Криничне вартістю 2 299 866 грн.

Під час робіт підприємець вносив до офіційних документів неправдиву інформацію, а саме відмічав виконання робіт, які насправді не проводилися та, відповідно, вносив відомості про закупівлю матеріалів, які насправді не куплялися.

Так, збільшивши «на папері» площу майданчику на 11 м2, чоловіку вдалося завищити вартість робіт на 12 тисяч, вартість штучної трави завищити на 130 тисяч, на витратний матеріал зазначити у відомості на 20 тисяч більше, на опорах заробити майже 80 тисяч, на монтажі стійок ще 11 тисяч, а вказавши завищену ціну на закупівлю футбольних воріт підприємець заробив ще 33 тисячі.

Потім, не завершивши роботу з реконструкції, підрядник подав до селищної ради документи про завершення будівництва, який був підписаний замовником без перевірки. Як результат: підрядник отримав 2 299 866 гривень за незавершений стадіон, серед яких 274 945 гривень 38 копійок – зароблені за рахунок підробки документів.

Слідство тривало довго, запити від прокуратури надходили й до Криничненської селищної ради. Що стосується стадіону, то його таки вдалося відкрити, але з запізненням на чотири місяці.

Зібрати достатньо доказів та повідомити підприємцю про підозру прокуратура змогла лише місяць тому – у грудні 2023 року. А щоб обвинувачений не зміг вийти сухим з води, було подано запит до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання.

Слідчий суддя заслухавши думки усіх учасників провадження, перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, погодився із застосуванням запобіжного заходу строком до 17.02.2024 року включно.

Поділитись
Зараз читають