Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Перетнути кордон на півдні Одещини стане легше: з 12 лютого запрацює єЧерга для автобусів

09 Лютого 2024 12:01
Тетяна Терзі
Перетнути кордон на півдні Одещини стане легше: з 12 лютого запрацює єЧерга для автобусів

В Україні запрацює електронна черга для перетину кордону автобусами в пунктах пропуску з країнами ЄС та Молдовою для верифікації виконання міжнародних маршрутів. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Послугою електронної черги зможуть скористатися пасажири автобусів в 29 пунктах пропуску. А з 12 лютого до них додадуться ще 21 пункт пропуску.

«Ми масштабуємо єЧергу на всі пункти пропуску, щоб верифікувати виконання автобусних маршрутів та проаналізувати навантаження на кордон. Після цього, на основі актуальної мережі маршрутів, ми запропонуємо кожному автобусу часовий проміжок для перетину кордону – відповідний слот. У підсумку маємо отримати кордон без черг та поїздки відповідно до графіку руху», – заявив Віце-прем’єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

З 12 лютого з 12 години дня всі автобуси зможуть перетинати кордон за попереднім записом в системі єЧерга. Наразі йдеться виключно про реєстрацію в системі для перетину кордону за принципом «реєструйся та їдь».

З понеділка єЧерга запрацює і пунктах пропуску півдня Одещини, а саме:

Орлівка – Ісакча

Маяки – Удобне – Паланка

Старокозаче – Тудора

Серпневе 1 – Басараб’яска

Малоярославець 1 – Чадир-Лунга

Нові Трояни – Чадир-Лунга

Табаки – Мирне

Виноградівка – Вулканешти

Рені – Джурджулешти

Поділитись
Зараз читають