Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ПЕРЕЛІК ПОЧЕСНИХ ГРОМАДЯН МІСТА БОЛГРАД ПОПОВНИВСЯ ДВОМА ВИДАТНИМИ ОСОБИСТОСТЯМИ

31 Серпня 2022 13:50
Тетяна Терзі
ПЕРЕЛІК ПОЧЕСНИХ ГРОМАДЯН МІСТА БОЛГРАД ПОПОВНИВСЯ ДВОМА ВИДАТНИМИ ОСОБИСТОСТЯМИ

На сесії Болградської міської ради були представлені дві кандидатури на присвоєння звання почесного громадянина міста. Зазвичай вручення таких знаків відбувається на урочистих заходах до Дня міста Болград. Але в цей рік став винятком.

Так, Петро Кірпик представив кандидатуру Дмитра Родіоновича Начева, яку запропонувала профспілкова організація працівників Болградської районної лікарні. 

Дмитро Начев – земській лікар середини ХІХ століття, вважається засновником першої лікарні в місті Болград. З 1873 року працював лікарем, а потім викладачем гігієни. Видав книгу про гігієну. Та врешті решт очолив міську лікарню, в якій і працював до самої смерті.

Депутати вирішили надати почесне звання «Почесний громадянин міста» за видатні заслуги в галузі медицини, засновнику медицини у місті Болград та Болградському окрузі, Болградському міському та окружному лікарю, керівнику першої земської лікарні Начеву Дмитру Родіоновичу (посмертно).

Другу кандидатуру висунула організації ветеранів  Болградської міської об’єднаної територіальної громади, представляв її голова організації Олександр Луценко. Він запропонував Дмитра Андрійовича Лебедєва.

Дмитро Лебедев –  учасник Другої Світової війни, був нагороджений орденами та медалями. Приймав участь у параді Перемоги над нацизмом у 1945 році. Багато років працював в Болграді та займався патріотичним вихованням молодого покоління. 

Депутати вирішили присвоїти почесне звання «Почесний громадянин міста» за вагомий внесок в справу патріотичного виховання мешканців Болграду та Болградського  району, у тому числі молоді, виховання бережного відношення до пам’яті про Другу світову війну, та поважного відношення молодого покоління до ветеранів, керівнику Болградської районної організації ветеранів війни та праці з 1993 по 2005 роки Лебедеву Дмитру Андрійовичу (посмертно).

Болградський міський голова підписав відповідне рішення, та вручив почесний знак та свідоцтво Петру Кірпіку та В’ячеславу Начеву, праправнуку славетного Болградського лікаря.

«Мені дуже приємно отримати такий знак. Я пишаюся своїм предком, та вдячний вам що ви не забули його внесок, та роботу в Болграді», – сказав праправнук Дмитра Начева В’ячеслав.

Копії нагородних документів будуть передані на зберігання до Болградського історико-краєзнавчого музею.

Нагадаємо, це звання надається тим людям, які своєю діяльністю сприяли розбудові та процвітанню міста. 

Серафим Савченко 

Поділитись
Зараз читають