Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи розжарювання на енергоощадні LED-лампи: де і як це зробити

09 Січня 2024 14:30
Валерій Гайдаржи
Пенсіонери зможуть додатково обміняти лампи розжарювання на енергоощадні LED-лампи: де і як це зробити

Починаючи с 4 січня пенсіонери можуть отримати  додатково до п’яти нових LED-ламп  в міських відділеннях “Укрпошти”. Про це повідомили на офіційному сайті Укрпошти. Раніше “Укрпошта” повідомляла, що з 5 грудня програма почала діяти в сільських відділеннях. “Махала” дізналася про умови обміну.

Цього разу не обов’язково мати при собі старі лампи розжарювання, їх можна принести до відділень “Укрпошти” впродовж місяця з моменту отримання нових ламп. Обмін LED-ламп проводиться безкоштовно, світлодіодні лампи  є в наявності”, –  розповів  начальник Болградського відділення “Укрпошти” Анатолій Петров.

До програми можуть доєднатись як пенсіонери, які хочуть отримати енергоощадні лампи вперше, так і ті, хто раніше користувався програмою обміну. Для обміну додаткових LED-ламп у відділенні пенсіонерам треба мати при собі: паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення та активний номер телефону. 

Як зазначено на сайті “Укрпошти”, з моменту запуску всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання українці замінили вже понад 26 млн ламп, водночас ще 14 млн світлодіодів доступні для обміну.

Крім того, програма надалі відкрита і для медичних закладів, шкіл, дитячих садків, поліклінік та СББ. Для цього їм потрібно заповнити відповідну заяву на порталі Дія.

Метою всеукраїнської програми обміну є зменшення навантаження на енергосистему через обмін ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. За попередніми підрахунками, економічний ефект від обміну 18 млн світлодіодних ламп надасть змогу сумарно заощаджувати одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції”, – повідомляється на сайті “Укрпошти”.

На фото Болградське відділення “Укрпошти”

Поділитись
Зараз читають