Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пенсіонерка з села Кам’янське Арцизької громади долучилася до написання радіодиктанту національної єдності: її враження

25 Жовтня 2024 13:37
Оксана Чумак
Пенсіонерка з села Кам’янське Арцизької громади долучилася до написання радіодиктанту національної єдності: її враження

Сьогодні, 25 жовтня 2024 року, в Україні відбувся 25-й ювілейний радіодиктант національної єдності. Пенсіонерка Людмила Чумак із села Кам’янське Арцизької громади долучилася до написання диктанту вже другий рік поспіль, і для неї це поступово стає традицією. Про враження, які справив на Людмилу Дмитрівну цьогорічний диктант, журналістка «Махали» дізналася у неї особисто.

Радіодиктант — це не лише перевірка грамотності, а й символ національної єдності, патріотизму та глибокої поваги до української мови. Незалежно від віку, професії чи місця проживання, учасники диктанту відчувають зв’язок із рідною культурою, і це додає події особливого сенсу. Кожен написаний рядок — це внесок у підтримку і розвиток мови, нагадування про те, наскільки важливо берегти свою національну ідентичність.

У 2024 році ця традиція продовжується з новими силами, об’єднуючи ще більше українців та додаючи нові сторінки в історію сучасної української культури.

“Я вдруге долучилася до написання Національного радіодиктанту. Минулого року це було для мене відкриттям і справжнім святом душі. Якось по-особливому хотілося підтримати рідну мову, зробити свій маленький внесок у збереження нашої культури, бо патріотизм — це не тільки слова, а й дії, навіть такі прості, як диктант. Цьогорічний диктант був дуже зворушливий. Текст нагадував про важливість нашої ідентичності, про силу слова, що об’єднує всіх нас, від малого до старого. Писати його було одночасно і хвилююче, і натхненно, наче повертатися до школи та відчувати радість навчання. Хоча я вже в поважному віці, це для мене можливість долучитися до великої спільної справи, бути частиною цієї традиції та вкотре нагадати собі, що Україна — в кожному з нас. Дякую організаторам за це свято українського слова!” – поділилася враженнями Людмила Дмитрівна.

Нагадаємо, сьогодні в прямому ефірі відбувся Радіодиктант національної єдності, до якого могли доєднатися всі бажаючі.

Поділитись
Зараз читають