Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пасажирські автобуси на кордоні з Румунією проїжджатимуть швидше: запрацювала Є-черга

11 Травня 2024 12:00
Ганна Ковальова
Пасажирські автобуси на кордоні з Румунією проїжджатимуть швидше: запрацювала Є-черга

Водії пасажирських автобусів, які прямують з України в Румунію та навпаки, відтепер матимуть можливість обирати час перетину кордону. На чотирьох пунктах пропуску запрацювала послуга з реєстрації на конкретний час перетину кордону відповідно до розкладу руху. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

З 10 травня послуга стала доступною на чотирьох пунктах пропуску, а саме: «Дякове – Халмеу», «Красноїльск – Вікову де Сус», «Дяківці – Раковець», «Орлівка – Ісакча». Реєстрація у новий тип черги, яка має назву «За розкладом» для вказаних пунктів пропуску починається з 10 травня о 12:00. Безпосередньо рух автобусів за новим записом стартує 11 травня о 12:00.

«Наразі автобуси вчасно перетинатимуть кордон на 15 пунктах пропуску із 29. Це значить, що пасажири більше не проводитимуть години в очікуванні перед пунктом пропуску. Це одне із завдань реформи міжнародних автобусних перевезень, яку проводить Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, щоб у результаті пасажир зміг отримувати дійсно якісні послуги», – підкреслили в Міністерстві.

Там зазначили, що з 25 квітня можливість обирати час перетину кордону доступна на 10 пунктах пропуску з Молдовою. Окрім цього, без черг відбувається перетин кордону на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» з Польщею.

Загалом, за час роботи послуги єЧерга для автобусів кордон за онлайн-записом перетнуло понад 73 тисячі автобусів. На першому етапі запровадження послуги ключова мета реєстрації всіх автобусів в системі єЧерга – верифікація виконання міжнародних маршрутів та аналіз навантаження на кордон для того, щоб згодом дати кожному автобусу можливість перетину кордону відповідно до розкладу руху та без черг.

Поділитись
Зараз читають