Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ошукав десятьох людей: мешканець Ізмаїла продавав в інтернеті живих раків, яких насправді не мав

28 Лютого 2024 11:00
Наталя Іванова
Ошукав десятьох людей: мешканець Ізмаїла продавав в інтернеті живих раків, яких насправді не мав

Чоловіку повідомлено про підозру у шахрайстві. За скоєне йому загрожує від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомили у поліції.

Раніше судимий за вбивство та крадіжки мешканець міста, вдався ще й до шахрайства. Він розмістив на популярній інтернет-платформі оголошення про продаж живих раків, та встановив ціну у 700 гривень за кілограм.

Оголошення було активним протягом п’яти днів. За цей час на гачок шахрая потрапило десятеро людей.

Шахрай обіцяв покупцям безкоштовну доставку у разі повної оплати за «товар». Таким чином люди перераховували йому кошти у сумі від 700 до 1050 грн. Загалом чоловік заробив на довірі близько восьми тисяч гривень.

Після отримання від покупців скіншоту про сплату, «продавець» переставав виходити на зв’язок. Не дочекавшись раків, усі потерпілі звернулися із заявами до територіального підрозділу поліції. 

Зловмисника знайшли досить швидко. При ньому виявили банківську карту та мобільний телефон з інформацією про його причетність до шахрайства. Свою провину він не заперечував та пояснив, що у такий спосіб вирішив заробити легкі гроші.

За скоєне шахраю загрожує штраф від 51 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають.

Поділитись
Зараз читають