Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Оптимізація вантажопотоку та ініціативи «Шляхи солідарності» між ЄС та Україною: КПП «Рені – Джюрджюлешть» набуває нового значення

13 Квітня 2024 12:00
Тетяна Терзі
Оптимізація вантажопотоку та ініціативи «Шляхи солідарності» між ЄС та Україною: КПП «Рені – Джюрджюлешть» набуває нового значення

Представники трьох країн та ЄС обговорили заходи з оптимізації вантажопотіку через державний кордон. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури Одеської області.

Зустріч відбувалася за ініціативи EUBAM ( European Union Border Assistance Mission to Moldova and Ukraine). В румунському пункті пропуску Галац зібралися представники Служби відновлення в Одеській області, митних органів України, Молдови та Румунії, а також Радник ЄС з питань митної та податкової політики в Молдові, в пошуках шляхів прискорення руху українських товарів.

Ключове питання – впровадження концепції «Зелений коридор» (Green Corridor) в регіоні нижнього Дунаю, яка має на меті збільшення потоку товарів, зокрема українського експорту та імпорту, що надзвичайно важливо у період військового стану та закритті інших методів експорту та імпорту (авіаперевезень, морських портів).

Розташований у південній частині України, Молдови та Румунії трикутник, який веде до румунського порту Констанца, є частиною цього коридору та має вирішальне значення для активізації торгівлі.

Для реалізації концепції «Зелений коридор» у значній мірі буде сприяти спільний контроль між Україною та Молдовою у пункті пропуску «Рені–Джурджулешти», а для цього необхідне покращення стану КПП «Рені – Джюрджюлешть», чим і займається Служба відновлення в Одеській області.

До 1 травня 2024 року Служба має провести короткострокові робіти, а саме:  відновлення та ремонт ключових вузлів роботи пункту-пропуску (водозабезпечення, ремонт санітарних вузлів, ремонт адміністративної будівлі, відновлення освітлення, благоустрій території), роботи тривають, плановий термін завершення робіт.

Після цього планується реконструкція інженерних мереж, влаштування боксів для поглибленого контролю вантажів, влаштування додаткових навісів, тощо.

Фото Служби відновлення та розвитку в Одеській області.

Поділитись
Зараз читають