Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Один здавав неіснуючу квартиру, а інший прикинувся монтажником: двоє мешканців Ізмаїльського району постали перед судом за шахрайство

10 Вересня 2024 12:15
Олександра Сергєєва
Один здавав неіснуючу квартиру, а інший прикинувся монтажником: двоє мешканців Ізмаїльського району постали перед судом за шахрайство

Суд визнав обох чоловіків винними у шахрайстві та покарав їх, спираючись на важкість злочину. Яке саме покарання отримали шахраї, розповіли у поліції. 

Першим на лаву підсудних потрапив 38-річний житель Ізмаїла. Чоловік видав себе за працівника спеціалізованої фірми і пообіцяв голові ОСББ встановити ролетні ворота на парковку біля будинку, але після отримання 42 тисяч перестав виходити на зв’язок. 

Поліцейські встановили та розшукали зловмисника. Чоловік зізнався, що не має відношення до фірми, представником якої назвався, і не збирався встановлювати ворота. Йому просто терміново потрібні були гроші.

Другим шахраєм виявився 32-річний житель Саф’янівської громади. Чоловік розмістив на одній із платформ онлайн-оголошень об’яву, що в центрі Львова здає в оренду однокімнатну квартиру, якої насправді не мав. 

На повідомлення відгукнулась молода львів’янка, яку чоловік вмовив скинути йому на картку завдаток у сумі 3200 гривень, після чого перестав виходити з нею на зв’язок. Правоохоронці шахрая на Одещині та передали в руки правосуддя. 

Обох чоловіків суд визнав винними. «Майстру зі встановлення ролетів» суд призначив покарання у вигляді пробаційного нагляду строком на два роки, а «орендодавцю квартири» – у вигляді двохсот годин громадських робіт.

Поділитись
Зараз читають