Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Один день працівників з благоустрою міста Болград

Один день працівників з благоустрою міста Болград

Зазвичай перед святами, яких у серпні багато, прийнято прибирати та прикрашати свої домівки. Підготовку до дня міста проводять і комунальні служби міста.

Як сьогодні ведеться підготовка до Дня Незалежності України та 202-річчя міста Болград,  ми поцікавилися у майстра садово-паркового господарства структурного підрозділу «Благоустрій міста»  КП «Горводоканал»  Людмили Леснікової.

Людмила Михайлівна, з чого починається день працівника «Благоустрій міста»?

Наш робочий день починається о 7 ранку. Щодня підмітаємо центр міста та парки, збираємо сміття з урн на центральній алеї, косимо траву. Навесні, восени – посадка квітів і рослин. Влітку – полив зелених насаджень. Взимку – розчищення снігу.

Прокидаючись вранці, я друкую план роботи на день своїм працівникам. Для зручності ми створили групу у Viber  «Чистий Болград». Усі наші працівники користуються чатами для спілкування та соціальними мережами. У вік нових технологій це дуже зручно і швидко.

Скільки людей працює на благо міста?

У моєму підпорядкуванні дев’ять жінок та двоє чоловіків. Щоб охопити все місто, це замало. Ми не завжди встигаємо все зробити. Але  намагаємось! Всі працівники дуже відповідальні і працьовиті.

Ми мали змогу закупити два види форми для працівників, це їх ще більше згуртувало. Іноді не вистачає фахівців із виконання складних робіт.

Нещодавно наслідки стихії наробили багато лиха в громаді. Як ви впорались?

Так, дійсно, після страшного буревію вночі в середині липня було багато повалених дерев і зламаних гілок. Протягом кількох днів ми усунули всі наслідки негоди. Вважаю, що зробили все швидко, враховуючи обсяг роботи.

Ви ведете підготовку до Дня міста?

Вже понад місяць ми ведемо підготовку до дня міста. Пофарбували лавочки в центрі, замінили поламані, погнуті, обгорілі урни, замість зламаних встановили нові.

Також постійно намагаємося утримувати всі пам’ятники в чистоті, території навколо теж приділяємо увагу. Підтримуємо у чистоті громадські туалети. До речі, працівник, який закріплен за даними об’єктами має надбавку до заробітної плати.

Зараз за допомогою працівників «Горводоканалу» наводимо лад на вулицях міста – вони чистять бордюри, а наші дівчата з «Благоустрою» підмітають та  білять.

Які об’єкти зараз першочергові?

Центральна алея міста, пам’ятники, парк. Силами наших робітників очищені нові території для відпочинку. Працівники «Горводоканалу» під керівництвом Миколи Касперовського встановили альтанки, мангали та урни на території «Шпиля» та «Військового пляжу». Так що тепер маємо ще більше місць для відпочинку.

Ви частіше зустрічаєте критику чи схвалення на свою адресу?

Схвалення. Навіть люди, які проходять вулицею, хвалять. Дуже багато хто пише приємні  коментарі у нашій  групі у соціальній мережі  Facebook. Це стимулює не зупинятися і не опускати руки у такий скрутний для всієї країни час.

Труднощі звичайно є. Найбільша складність у роботі –  це підвищити свою мотивацію та зберегти моральний стійкий настрій.

Залишилося мало часу до Дня міста, тому ми просимо кожного жителя міста допомогти нам  в прибиранні своєї прибудинкової території  – ми будемо дуже ВДЯЧНІ!

Нагадаємо, Болградська міська рада об’явила конкурс на краще утримання будинку та прибудинкової території у різних номінаціях,  присвячений 202-річниці заснування міста, в якому можуть прийняти усі жителі.

Фото Людмили Леснікової.

Поділитись
Зараз читають