Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Одеських медиків екстреної служби бронюють від мобілізації, – департамент охорони здоровʼя ОВА

29 Червня 2024 15:35
Ганна Ковальова
Одеських медиків екстреної служби бронюють від мобілізації, – департамент охорони здоровʼя ОВА

На Одещині триває процес бронювання співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

“Триває процес бронювання співробітників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Завдячуючи діям керівництва Одеської ОВА, більша частина співробітників, що підлягають бронюванню, вже пройшли процедуру”, – йдеться в повідомленні.

Цю ж інформацію підтвердили й в пресслужбі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області. Там зазначили, що Міністерство економіки України 25 червня 2024 року видало відповідний наказ й сьогодні дійсно триває процес бронювання співробітників Центру від мобілізації.

“Дякуємо ОТЦК за порозуміння та співпрацю”, – зазначили медичні працівники.

Нагадаємо, на початку червня між медиками “екстренки” та співробітниками Київського територіального центру комплектування та соціальної підтримки міста Одеса розгорівся конфлікт. Під час виклику до ТЦК медиків закрили й приміщенні, й за їхніми словами, намагалися мобілізувати до війська. Тоді до стін ТЦК приїхали їхні колеги на робочих автомобілях з мигалками та звуковими сигналами й розпочали протест, який швидко переріс в масовану бійку.

Ця ситуація оголила й іншу проблему: виявилося, що співробітники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області після майже двох з половиною років від початку повномасштабного вторгнення не заброньовані державою і можуть бути мобілізовані у будь-який момент. Після цього профспілкова організація одеської “екстренки” створила петицію до Президента України з проханням про бронь від мобілізації. На сьогодні текст петиції підтримала більшість, збір підписів ще триває.

Поділитись
Зараз читають