Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Новий тариф на електроенергію для негазифікованої Арцизької громади – це смерть: депутати звернулися до Кабміну щодо перегляду тарифів

23 Червня 2024 15:10
Олександра Сергєєва
Новий тариф на електроенергію для негазифікованої Арцизької громади – це смерть: депутати звернулися до Кабміну щодо перегляду тарифів

Під час останнього засідання сесії міської ради депутати Арцизької громади затвердили звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики України, НКРЕКП щодо можливості внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2024 року №632, якою встановлюється фіксована ціна на електричну енергію. Що саме вони пропонують, розповість “Махала” з посиланням на пресслужбу Арцизької громади.

Депутати закликають Кабмін ввести у розрахування тарифів окрему категорію «Для побутових споживачів, які проживають у багатоквартирних будинках (квартирах), не обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками, централізованим твердим опаленням та є негазифікованими». Для такого типу споживачі вони просять встановити фіксовану ціну на електричну енергію у розмірі 2,64 грн за 1 кВт/год.

Вони обґрунтовують прохання тим, що Арцизька громада переважно є негазифікованою, тож мешканці багатоквартирних будинків готують їжу та опалюють житло за допомогою електричних приладів. 

“Електроенергія є єдиним джерелом для задоволення базових людських потреб у їжі та теплі. Використовуючи електронагрівальні прилади у квартирах, рівень спожитої електричної енергії на місяць в опалювальний сезон становить від 1500 до 2000 кВт, що у гривнях (з урахуванням нового тарифу) складає 6500-8500 тис. грн. Ця сума для багатьох простих людей є непідйомною”, – зазначили у міській раді.

Оскільки Арцизька громада не єдина стикнулася з такою проблемою, сподіваємося на перегляд тарифів щодо споживання електроенергії хоча б для людей, які повністю енергозалежні. 

Нагадаємо, під час цієї сесії було піднято ще декілька питань. Депутати затвердили звернення до Кабміну стосовно відновлення роботи сервісного центру МВС, а також узгодили підписання меморандуму про співпрацю з Німеччиною.

Поділитись
Зараз читають