Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Нове обладнання та соляна кімната:  Болградську лікарню чекають великі зміни

26 Травня 2023 13:25
Тетяна Терзі
Нове обладнання та соляна кімната:  Болградську лікарню чекають великі зміни

На останній сесії Болградської міської ради, яка пройшла 25 травня, депутати внесли зміни в цільову програму «Здоров’я», яка розрахована на 2023-2025 роки. Програма фінансується за рахунок міської ради та субвенції з інших громад.

Ці зміни депутати підтримали одноголосно. Вони торкалися, в першу чергу, проведення ремонтних робіт в приміщеннях КПН «Болградська ЦРБ», власником якої є Болградська міська рада.

Так, планується виготовлення проєктної документації та проведення капітального ремонту споруди цивільного захисту (укриття), проведення капітального ремонту частини приміщень першого поверху головного лікувального корпусу КНП «Болградська ЦРЛ» для встановлення апарату комп’ютерної томографії та мамографії, виготовлення проєктно-кошторисної документації по об’єкту: «Капітальний ремонт приміщень неврологічного відділення та частини приміщень консультативно-діагностичного поліклінічного відділення», встановлення системи відеоспостереження в лікарні та інше.

«Мене тішить, що депутати завжди підтримують ті проєкти рішень, які стосуються лікарні. Ніколи не було такого, щоб в чомусь нам відмовили. Щомісяця ми з міським головою обходимо по два відділення та дивимося, які є проблеми, що треба вирішити, спілкуємося з лікарями, готуємось до сесії», – розповів «Махалі» генеральний директор КНП «Болградська лікарня» Віктор Дішлі.

Він розповів, що минулої сесії теж вносилися зміни в програму «Здоров’я». Згідно з цими змінами були виділені кошти на закупівлю сучасного обладнання.

«У нас вже підписані договори на три надсучасні діагностичні апарати в кабінет окуліста, у нас таких не було взагалі, ми закупили дев’ять апаратів для кабінету фізіопроцедур, вже отримали нейроміограф і  наш лікар їде на навчання для роботи на цьому апараті, отримали інше сучасне обладнання. Також нам виділені кошти на обладнання соляної кімнати, яка використовується для лікування захворювань дихальної системи. Ми вже ведемо перемовини з підрядником щодо її облаштування. Зміни на лікарню чекають великі», – поділився Віктор Дішлі.

На наше питання про встановлення в лікарні апарату комп’ютерної томографії та мамографії Віктор Дішлі відповів, що зараз вони будуть готувати приміщення для цього, говорити про щось конкретне поки зарано. Але надія є.

Нагадаємо, в межах третього епату медичної реформи Болградську лікарню розглядають як загальний заклад охорони здоров’я.

Поділитись
Зараз читають