Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Незаконно здав в оренду військову інфраструктуру: чиновнику з Одещини загрожує в’язниця

02 Вересня 2024 14:01
Олександра Сергєєва
Незаконно здав в оренду військову інфраструктуру: чиновнику з Одещини загрожує в’язниця

Начальник відділу Одеського квартирно-експлуатаційного управління, бажаючи заробити трохи грошей, передав у користування підприємцям нерухомість, що належить Міністерству оборони України.  Про це повідомила пресслужба САП.

Чиновник підшукав підприємця, якому для роботи були необхідні приміщення, та запропонував останньому здати в оренду військову інфраструктуру, а за 200 доларів в місяць обіцяв, що буде усувати усі перешкоди, які можуть виникнути під час проведення процедури публічних закупівель та укладанні договору.

Також начальник відділу попросив у підприємця 300 доларів США «подяки» за підписання договору оренди нежитлового приміщення площею 143,1 кв. м та технічного майданчика площею 60 кв. м військового містечка.

Чиновника затримали під час одержання частини хабаря у розмірі 700 доларів США. У ході обшуків, проведених за місцем роботи начальника КЕУ, правоохоронці виявили та вилучили службову документацію, 2 ноутбуки, а також грошові кошти та транспортний засіб із документами.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у одержанні хабаря службовою особою. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. Також прокурори направили до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Поділитись
Зараз читають