Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Наші партнери з Укрпошти не виконують свої зобов’язання», – голова Бородинської громади

07 Квітня 2023 14:34
Ганна Ковальова
«Наші партнери з Укрпошти не виконують свої зобов’язання», – голова Бородинської громади

Голова Бородинської селищної громади Іван Кюссе на своїй сторінці в Фейсбуці заявив, що партнери з Укрпошти не виконують свої зобов’язання. Він недаремно називає їх партнерами, бо громада ще в 2021 році підписала Меморандум про співпрацю з  керівництвом Одеської дирекції АТ «Укрпошта». Це було зроблено урочисто в кабінеті голови Одеської обласної ради Григорія Діденко.

«Відповідно до Меморандуму була домовленість, що громада надає необхідні сучасні приміщення, а АТ «Укрпошта» не скорочує поштові відділення в наших селах. На жаль, поки наші партнери не виконують свої зобов‘язання. Ми готові відкривати поштові відділення в селах Надрічне та Миколаївка. Надалі готові працювати в цьому напрямку по іншим поштовим відділенням. Шановні колеги з АТ «Укрпошта», чекаємо виконання ваших зобов‘язань в повному обсязі», – повідомив Іван Кюссе.

Свого часу голова Бородинської селищної ради заявляв, що громаді вдалося переломити ситуацію зі скорочення листонош, закриття поштових відділень і домовитися з поштовиками: вони не відштовхуються від кількості жителів, а громада в кожному старостинському окрузі буде утримувати поштове відділення, зробить в приміщенні ремонт. 

Очевидно, приміщення підготували, але Укрпошта відділення все ж закрила. Попри підписаний Меморандум, Укрпошта продовжує реформу, яка націлена на скорочення поштових відділень в селах з населенням менше ніж 2 тисячі осіб. 

Зазначимо, до складу Бородинської громади входить 14 старостинських округів. Це в більшості маленькі села. Навіть Меморандум не допоміг зупинити реформу «Укрпошти» в одній окремій громаді.

Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають