Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Населені пункти Бессарабії поки залишаться зі старими назвами: постанову виключили з порядку денного

26 Квітня 2024 10:10
Олександра Сергєєва
Населені пункти Бессарабії поки залишаться зі старими назвами: постанову виключили з порядку денного

Голосування за прийняття постанови щодо перейменування населених пунктів України, які ще досі носять радянські назви, мало б відбутися 25 квітня. Проте, за рішенням монобільшості, постанову №11188 виключили з порядку денного. Про це розповів нардеп Роман Лозинський. 

Верховна Рада сьогодні мала проголосувати за постанову про деколонізацію, але не сталося. Представників московського патріархату в цій залі вистачає, і тих, хто блокує рішення, на превеликий жаль, теж”, – прокоментував ситуацію нардеп.

Він обурений, адже Комітет регіонального розвитку у співпраці з Інститутом національної пам’яті тривалий час опрацьовував кожен населений пункт та визначав для нього назву з врахуванням особливостей місцевості та дорадянського минулого. 

Ніхто зі стелі нові назви не брав, це була кропітка робота аби викинути усе російське сміття з української мапи. Але поки рішення не прийнято, ми й надалі будемо дивитися на “Южный”, “Ватутино” та їм подібні, що виглядають так, ніби ми й досі в СРСР”, – висловив обурення Роман Лозинський.

Він зазначив, що наразі неможливо спрогнозувати, коли постанову знову включать до порядку денного, але наголосив, що він та його однодумці продовжать працювати, аби якнайшвидше її було прийнято.  

Поділитись
Зараз читають