Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Начальник Болградського УЕГГ надав роз’яснення щодо ситуації з газопостачанням в селі Виноградівка: винуваті люди

30 Серпня 2024 17:37
Тетяна Терзі
Начальник Болградського УЕГГ надав роз’яснення щодо ситуації з газопостачанням в селі Виноградівка: винуваті люди

У Болградській районній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Мова йшла про ситуацію, яка склалася в селі Виноградівка Болградської громади. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на пресслужбу РВА.

Начальник Болградського УЕГГ Сергій Покатило надав роз’яснення. Він повідомив, що Болградське УЕГГ отримало лист від Південного лінійного виробничого управління магістральних газопроводів про необхідність виконання ним вогневих робіт на газорозподільчих станціях населених пунктів району. За його словами, це необхідно, щоб запобігти аварійних ситуацій взимку. Також мова йшла про те, що в цей час населення не повинно споживати природний газ. Якщо цього не робити, то відключиться вся система газопостачання. А повторний пуск вимагає тривалу роботу. Що і сталося в селі Виноградівка.

З інформації пресслужби не зрозуміло, чи йшла мова про те, що мешканців села Виноградівка не попередили заздалегідь про ремонтні роботи на газопроводі. Але село Виноградівка показали як негативний приклад недотримання вимог щодо заборони користуватися газовими приладами.

«Яскравий приклад стався у с. Виноградівка – через недотримання вимог щодо заборони користуватися газовими приладами під час проведення ремонтних робіт в селі здійснюється повторний пуск газу. В населеному пункті представники Болградського УЕГГ проводять відновлення газопостачання більше тижня, не дивлячись на те, що залучені додаткові бригади з Одеси», – повідомляє Болградська РВА. Отже, в ситуації, що склалася, винуваті мешканці села Виноградівка.

Нагадаємо, інформація про відключення села Виноградівка від газопостачання з’явилася за день до відключення. Багато людей про це просто не знали.

На 4 вересня заплановані роботи в селах  Кубей та Калчева. Мешканців попередили за тиждень до початку робіт на газопроводі. Болградське УЕГГ наголошує, що саме від населення залежить, як швидко в їх домівках з’явиться газ. Їм треба серйозно поставитися до  оголошення Болградського УЕГГ та на період робіт не споживати газ, що залишається у трубах.

На комісії по ТБ та ЧС зазначили, що провести роботи планується в усіх населених пунктах Болградського району до початку опалювального сезону.

Чи допоможе це уникнути ускладнень, чи отримають мешканці квитанції на оплату технічного обслуговування газових магістралей, видання «Махала» розповість додатково.

Зазначимо, раніше Махала на прохання мешканців звернулася до першого заступника голови Болградської РВА та начальника Болградського УЕГГ, щоб отримати роз’яснення ситуації з газопостачання в селі Виноградівка.

Фото Болградської РВА.

Поділитись
Зараз читають