Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“На цю збиральну кампанію ми покладаємо великі надії”: аграрій Болградщини про виклики сьогодення

18 Червня 2024 15:45
Валерій Гайдаржи
“На цю збиральну кампанію ми покладаємо великі надії”: аграрій Болградщини про виклики сьогодення

Останні кілька років у Бессарабії спостерігається посушлива погода з високими температурами та дуже малою кількістю опадів, що суттєво впливає на врожайність сільськогосподарських культур. Які надії покладають аграрії у 2024 році та з якими викликами війни зустрічається? Про це інтернет-видання “Махала” спілкувалося з керівником групи підприємств “Сіріус Агро Трейд П” Миколою Волкановим, який веде свою діяльність на території Бессарабії.

Агропідприємство обробляє поля в Кубейській, Василівській та Болградській громадах. Аграрій детально розповів про те, які сільськогосподарські культури вони цього року засіяли та як їхнє підприємство долає виклики війни.

“Сьогодні ми всі відчуваємо наслідки війни, особливо їх відчувають аграрії, бо до проблем пошуку якісного посадкового матеріалу, мінералів і добрива, пошуку ринку збуту, також додаються проблеми посухи в нашому регіоні. На цю збиральну кампанію ми покладаємо великі надії, бо все ж таки опади восени 2023 року нас порадували. Плюс сподіваємося на трохи кращу цінову політику, оскільки нарешті запрацювали Одеські та Дунайські порти, тому зі збутом усе має бути добре”, – поділився Микола Степанович.

Детальніше про виклики агропідприємства під час війни, дивіться в нашому відеоматеріалі.

Поділитись
Зараз читають