Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На стіні школи в місті Білгород-Дністровський з’явилася ще одна меморіальна дошка

13 Вересня 2024 13:27
Наталя Іванова
На стіні школи в місті Білгород-Дністровський з’явилася ще одна меморіальна дошка

У Білгород-Дністровському закладі освіти №7 відкрили меморіальну дошку та вшанували пам’ять загиблого випускника Бородовського Володимира Андрійовича. Про це повідомляє видання Махала з посиланням на Білгород-Дністровську районну державну адміністрацію.

Право відкрити меморіальну дошку було надано рідному брату загиблого воїна.

Нагадаємо, Володимир народився 27 березня 1999 року у Білгороді-Дністровському. Після 9-го класу пішов вчитися до Білгород-Дністровського професійного будівельного ліцею. 

Володимира забрали на строкову службу, коли йому виповнився 21 рік. Спочатку він служив у військовій частини у місті Старичі Львівської області. Там Володимир місяць проходив військовий вишкіл та приймав присягу. Далі Володимира обрали до Президентського полку, де він згодом прослужив п’ять місяців строкової служби. Для захисту безпосередньо президента йому не вистачило шість сантиметрів зросту. 

Солдату Збройних сил України Бородовський Володимир Андрійович загинув 14 вересня 2023 року біля населеного пункту Кліщіївка Донецької області, захищаючи територіальну цілісність України.

Відповідно до Указу Президента України, за особисту мужність, самовіддане виконання військового обов’язку Володимир Бородовський був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). Нагороду отримала мама загиблого воїна.

Фото Білгород-Дністровської РВА.

Поділитись
Зараз читають