Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На озері Ялпуг затримали браконьєра, який, попри нерестову заборону, наловив риби на суму понад 350 тисяч гривень

25 Квітня 2024 11:00
Олександра Сергєєва
На озері Ялпуг затримали браконьєра, який, попри нерестову заборону, наловив риби на суму понад 350 тисяч гривень

Мешканця Ренійської громади викрили “на гарячому”співробітники водної поліції, що здійснювали спільний рейд з Одеським рибоохоронним патрулем. Про це повідомили у поліції.

Під час затримання чоловік розвантажував човен з незаконним знаряддям лову і біоресурсами. Загалом при ньому виявили 1200 метрів ліскової сітки та понад 200 одиниць риби, серед якої карась, сазан, окунь та лящ. 

Поліція, що прибула на місце, заарештувала човен, улов та незаконні знаряддя лову. За попередніми підрахунками фахівців-екологів, чоловік завдав рибному господарству України збитки на суму понад 350 тисяч гривень.

За скоєне браконьєру загрожує штраф від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк. 

Слідство триває. Після судово-екологічної експертизи, яка встановить точний розмір заподіяної державі шкоди, чоловіку повідомлять про підозру. 

Нагадаємо, з 1 квітня 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів, у тому числі на озері Ялпуг, набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби.

Поділитись
Зараз читають