Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині затримали військовослужбовців, які організували бізнес з продажу автомобілів, що ввозилися як гуманітарна допомога

15 Серпня 2024 14:10
Наталя Іванова
На Одещині затримали військовослужбовців, які організували бізнес з продажу автомобілів, що ввозилися як гуманітарна допомога

Двом військовослужбовцям з Одеської області повідомили про підозру у продажі товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку. За скоєне їм загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Відомо, що у березні 2024 року, двоє військовослужбовців вступили у змову з невстановленими наразі особами та розробили план продажу транспортних засобів, ввезених на територію України у вигляді гуманітарної допомоги.

Так, вони придбали два броньованих автомобілі Volkswagen Transporter, які під час ввезення задекларували як гуманітарну допомогу на військові потреби для благодійної організації. Після ввезення, вони знайшли покупця на автівки  – чоловік хотів придбати броньовані мікроавтобуси для подальшої безоплатної передачі Збройним Силам України. 

Ділків затримали під час отримання оплати за автомобілі у розмірі 18 000 дол. США. Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Подальшу долю “бізнесменів” вирішуватиме суд. 

Слідство триває. Правоохоронці перевіряють причетність до оборудки керівника благодійної організації, для «використання» якої ввозилися з-за кордону збуті транспортні засоби. 

Поділитись
Зараз читають