Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині затримали організатора схеми вивезення чоловіків за кордон

30 Серпня 2024 15:29
Ганна Ковальова
На Одещині затримали організатора схеми вивезення чоловіків за кордон

31-річному мешканцю Одещини повідомлено про підозру за фактом організації незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону.

За даними слідства, чоловік запропонував військовозобов’язаному громадянину України за неправомірну вигоду в сумі 6500 дол. США свою допомогу у незаконному переправленні через державний кордон України до Республіки Молдова, поза межами офіційних пунктів пропуску.

Реалізуючи свій протиправний умисел, під час особистої зустрічі він надав військовозобов’язаному конкретні поради та вказівки, де і яким чином відбудеться перетин, що при цьому робити та необхідно мати з собою.

У подальшому, 28 серпня 2024 року, під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 6500 дол. США, громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 454 200 гривень, якою він скористався.

Крім того, перевіряється причетність підозрюваного до вчинення інших аналогічних злочинів.

Досудове розслідування триває. Як повідомили у пресслужбі Національної поліції, чоловіку загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Поділитись
Зараз читають