Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині стартує імунізація диких тварин проти сказу: деталі

11 Жовтня 2023 10:05
Ганна Ковальова
На Одещині стартує імунізація диких тварин проти сказу: деталі

З 25 жовтня в Одеській області стартує кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Через війну, приманку з вакциною будуть розкидати не з літаків, а залишати на землі за межами населених пунктів та поблизу водойм.

Площа Одеської області, яка підлягає вакцинації, становить 9139,25 кв. км. В кампанії будуть задіяні близько 900 осіб у складі 120 груп, до яких обов’язково увійдуть лікарі ветеринарної медицини державних районних і дільничних лікарень Головного управління, а також єгері або лісники, представники органів місцевого самоврядування.

Під час осінньої кампанії територією Одеської області вручну буде розповсюджено 228 481 доз вакцини. Визначені контрольні ділянки, на яких проводитиметься облік споживання вакцини в період кампанії.

Приманка з вакциною є безпечною для всіх видів тварин та людей. Вона має вигляд брикету з різким запахом м’ясо-кісткового борошна, що так приваблює диких тварин, розміром із сірникову коробку, в середині якого розміщений полімерний блістер з активними компонентами вакцини.

У разі виявлення приманок жителів Одеської області просять не чіпати їх, не подрібнювати, не переносити з місць розкидання в інші місця.

Поділитись
Зараз читають