Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині правоохоронець допомагав ухилянтам виїхати за кордон: бажаючих покинути країну назбиралося близько 100 людей

25 Червня 2024 10:22
Олександра Сергєєва
На Одещині правоохоронець допомагав ухилянтам виїхати за кордон: бажаючих покинути країну назбиралося близько 100 людей

Правоохоронцю та його спільникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна. Про це повідомила пресслужба ДБР. 

Бізнес з переправлення чоловіків до невизнаного Придністров’я житель Одеської області організував у травні 2024 року. У цьому йому допомагав спільник-правоохоронець, який консультував водіїв, як об’їхати блокпости на шляху до кордону.

Спільники підшукували «клієнтів» та організаційно супроводжували до кордону, який вони надалі перетинали пішки. Туроператорів викрили під час спроби переправити за кордон близько 100 осіб. Зокрема, було зупинено чотири мікроавтобуси з 47 чоловіками. Інші 53 не встигли дістатися «точки збору».

Ціна таких «послуг» становила від 5 до 18,5 тисяч доларів США з людини. Тільки на цій “партії ухилянтів” ділки розраховували заробити близько 1 млн доларів.

Організатора та його спільника-правоохоронця затримали та повідомили  їм про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

За клопотанням сторони обвинувачення їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави: організатору – 13,6 млн грн, правоохоронцю – 3 млн грн.

Всім затриманим ухилянтам старше 25 років виписано протоколи та доставлено до РТЦК.

Слідство триває, встановлюється повне коло осіб причетних до оборудки.

Поділитись
Зараз читають