Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині посадовиця крала гроші, що виділялися на ЗСУ 

19 Червня 2024 14:15
Олександра Сергєєва
На Одещині посадовиця крала гроші, що виділялися на ЗСУ 

Загалом жінка разом зі спільниками привласнила понад 371 тисячу гривень бюджетних коштів. Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону зібрала достатньо доказів та висунула усім учасникам схеми обвинувачення. Що їм загрожує, розповіли у пресслужбі відомства. 

Встановлено, що у вересні-жовтні 2023 року начальниця паливної групи Одеського квартирно-експлуатаційного управління організувала схему з привласнення коштів, що виділялися на закупівлю паливної деревини твердих порід для потреб Збройних Сил України. До схеми вона залучила інженера проєктно-кошторисної групи та знайомого підприємця.

Під час проведення державних закупівель вони встановили вартість товару із завідомо завищеною ціною, після чого забезпечили перемогу у тендері для “свого” підприємця. 

Наразі усім висунуто обвинувачення у зловживанні службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, організованою групою та ще за декількома статтями.

Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд вже обрав ділкам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави.   

Поділитись
Зараз читають