Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На «Love Reni-2024» назвали переможця в номінації «Людина року». Хто ним став?

14 Травня 2024 12:08
Микола Григораш
На «Love Reni-2024» назвали переможця в номінації «Людина року». Хто ним став?

У Рені підбили підсумки проекту «Love Reni-2024», у якому взяли участь команди місцевих шкіл. Серед безлічі номінацій була одна, володарем якої став дорослий – це «Людина року». Хто ж удостоївся такого почесного звання? Дізнавалася “Махала”.

У команді «Love Reni» зазначили, що претендентів було багато, всі вони заслуговують на це звання, тому рішення про переможця далося непросто. Але перед тим, як його оголосили та запросити на сцену, присутні подивилися відео, зняте командою Орловського ліцею, в якому переможця, власне, і було представлено – це активіст, координатор волонтерського руху, керівник громадської організації «Агентство місцевого розвитку Орлівка-Картал» Анатолій Абгаш.

Представляючи свого односельця і чому, на їхню думку, саме він заслуговує на цю номінацію, школярі зазначили, що очолювана ним громадська організація та команда однодумців завжди приділяють час та увагу громадській роботі. З перших днів війни вони організували пункт обігріву на переправі Орлівка-Ісакча готували їжу, гарячі напої та допомагали біженцям. Анатолій Абгаш дізнався про потреби воїнів ЗСУ, організував збір коштів та возив гуманітарну допомогу для переселенців та наших захисників на передовій. Разом із волонтерами з Румунії та інших країн Європи доставляв гуманітарну допомогу мешканцям Херсонщини, Миколаївщини, Одещини та до лінії фронту на Донеччині, де проживає цивільне населення.

Під бурхливі оплески переможця запросили на сцену, де він отримав з рук Мішель Потхітер нагороду.

«Дуже важливою є ваша мрія. Але важливіше за мрію – ваш шлях до виконання мрії. Ось той шлях, який ви проходите до виконання мрії, він найважливіший насправді і у вас чудово виходить, друзі. Вітаю вас. Дякую за довіру», – зазначив він, звертаючись до присутніх.

Анатолій Абгаш відомий у Ренійській громаді громадський активіст та волонтер. Як людина небайдужа, завжди готовий прийти на допомогу і відстоювати інтереси рідного села. Зокрема, він зі своєю командою виступили з ініціативою упорядкувати городище «Картал», яке знаходиться за півтора кілометра від Орлівки і є археологічною пам’яткою національного значення.

Також Анатолій Абгаш оголосив через соцмережі збір коштів на придбання приладів нічного бачення, і коли необхідну суму було зібрано та прилади придбані, разом зі своєю командою відвезли їх нашим воїнам на Донбасі. У свою другу поїздку, до Краматорська, волонтери привезли бійцям дві зарядні станції.

Поділитись
Зараз читають