Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

НА ГОЛОВНІЙ ДРУКАРНІ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗАТРИМАНІ ВСІ ТИРАЖІ ГАЗЕТ : В ЧОМУ ПРИЧИНА

21 Липня 2022 11:00
Софія Чебан
НА ГОЛОВНІЙ ДРУКАРНІ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗАТРИМАНІ ВСІ ТИРАЖІ ГАЗЕТ : В ЧОМУ ПРИЧИНА

На редакторів друкованих видань Одеської області, які співпрацювали з КП Одеської обласної ради «Видавництво «Чорномор’я» у середу, 21 липня, чекав неприємний сюрприз.

Всі газети, які були надіслані згідно графіків і надруковані, не відправлені до сортувального відділення Укрпошти. Друк відбувся згідно договорів між друкарнею і виданнями, але вже очевидно, що газети не дійдуть до абонентів вчасно. В чому причина затримки?


Всі віддруковані газети затримала комісія Одеської облради, яка проводить перевірку діяльності КП « Видавництва «Чорномор’я». Облрада є власником друкарні і має право проводити перевірки своїх комунальних підприємств, але від цього не повинні страждати газети, які під час війни і так мають великі фінансові проблеми, а також передплатники, які заплатили гроші і хочуть отримати видання вчасно.

Редактори забили тривогу, називаючи такі дії депутатів і працівників обласної ради знищенням друкованої преси області. Від редакторів вимагають підписати додаткову угоду. А тим часом тиражі всіх газет лежать без руху.


Голова Одеської облради Григорій Діденко пояснив редакторам, що ситуація, яка склалася в друкарні, вимагає термінового втручання в її роботу. І поки комісія буде з’ясовувати всі питання і робити висновки, можливі перебої в роботі друкарні. Комісія облради буде перевіряти наявність договорів з газетами і інші документи.

Але ця відповідь не задовольнила керівників видань. Сьогодні всі газети ведуть незалежний від влади бізнес. І такі дії є втручанням в їх діяльність, яка наносить виданням фінансові і репутаційні збитки. Чи готова буде обласна рада на тлі перевірок свого підприємства компенсувати їх виданням? Питання риторичне. Але затримка всіх тиражів всіх газет цілої області та ще й під час війни має стати приводом для розгляду ситуації на більш високому рівні.


Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають