Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На двох водоймах Ізмаїльського району затримали браконьєрів, які наловили біоресурсів на понад 8 мільйонів гривень 

20 Березня 2024 12:34
Олександра Сергєєва
На двох водоймах Ізмаїльського району затримали браконьєрів, які наловили біоресурсів на понад 8 мільйонів гривень 

Двох чоловіків викрили  біля села Утконосівка на озері Катлабух, а ще одного – біля села Плавні на озері Ялпуг. Про це повідомили у поліції та Одеському рибоохоронному патрулі

Браконьєри, яких затримали правоохоронці, на моторному човні за допомогою ятерів рибалки виловили майже 2500 раків та декілька рибин різних видів. Збиток, який вони нанесли державі, складає за висновками експертів понад 8 мільйонів гривень.

У рибалок вилучили 186 рачачниць, майже 2500 раків та декілька різних видів риб, які долучили до матеріалів справи. До суду біоресурси передали на зберігання до спеціалізованого підприємства. 

За заняття рибним промислом, яке заподіяло істотну шкоду, чоловіка загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

Ще одного браконьєра викрили інспектори Одеського рибоохоронного патруля спільно з водною поліцією під час спільного рейду.

65-річний чоловік з човна займався виловом риби з використанням заборонених знарядь лову – сіток. На час затримання він встиг наловити 196 екземплярів риби (карась, плітка, окунь, плоскирка, судак, бичок та кілька раків), загальною вартістю 331.449 грн. 

Проти чоловіка на місці склали адміністративний протокол, а поліція готує проти нього кримінальне провадження. До суду човен, знаряддя лову та рибу вилучили у якості речових доказів. 

Поділитись
Зараз читають