Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На базі Одеського вишу буде створено стартап-школу

26 Жовтня 2024 17:17
Ганна Ковальова
На базі Одеського вишу буде створено стартап-школу

Міністерство освіти та науки України обрало 6 університетів, на основі яких створять мережу «Стартап-школа — інкубатор — акселератор». До цього переліку також потрапив одеський виш. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“У стартап-школах студенти отримуватимуть підтримку, менторство та можливість залучити інвестиції для масштабування. Щоб в Україні зʼявилися свої Facebook або Microsoft, потрібно допомагати маленьким студентським стартапам у реалізації ще на етапі ідеї”, – пояснив Михайлов Федоров.

Новий пілотний проєкт запустять на базах шести університетів країни:

  • Національний авіаційний університет
  • Вінницький національний технічний університет
  • Київський академічний університет
  • Сумський державний університет
  • Дніпровська політехніка
  • Одеська політехніка

“Ці університети мають потенціал для реалізації стартапів, інноваційну інфраструктуру та досвід співпраці з бізнесом. Університети допомагатимуть студентам, у яких зʼявилася крута ідея стартапу, залучати інвестиції, масштабувати проєкт та виходити на ринок. Інноваційні стартапи можуть стати основою для повоєнного відновлення України. Тому потрібно дати можливість молодим фахівцям працювати над власними продуктами, щоб вони перетворювалися на глобальні бізнеси”, – анонсував проєкт Михайло Федоров.

Поділитись
Зараз читають