Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мирнопільський ліцей залишився без здійсненної мрії: що в селі робитимуть з ліцеєм, якому зірвало дах

01 Грудня 2023 13:55
Ганна Ковальова
Мирнопільський ліцей залишився без здійсненної мрії: що в селі робитимуть з ліцеєм, якому зірвало дах

В Теплицькій громаді зафіксували наслідки пошкоджень Мирнопільського ліцею з початковою школою та гімназією в результаті стихійного лиха, яке вирувало в Бессарабії 26 листопада. Про це повідомили в пресслужбі громади.

Для того, аби зафіксувати наслідки негоди для навчального закладу, в громаді створили спеціальну комісію, у склад якої увійшли працівники селищної ради, профільні спеціалісти, депутати та освітяни.

Комісія оглянула місце події.

“При обстеженні встановлено: внаслідок стихійного лиха – сильних поривів вітру та мокрого снігу, що відбулося по території Теплицької сільської ради 26 листопада 2023 року, було фактично зруйновано метало профільний дах у будівлі головного навчального корпусу та їдальні. За результатами огляду було встановлено, що потужний вітер зніс 100 відсотків покрівлі разом із брусами, балками, металопрофілем” – зазначили в пресслужбі громади.  

Комісія рекомендує:

  1. Демонтувати залишки старого даху. 
  2. Демонтувати опорні стільці виконані з цегли, та очистити перекриття від уламків на площі.
  3. Виконати роботи з гідроізоляційною мастикою.

Слід зазначити, що дах на навчальному закладі оновили на початку цього року. 29 січня пресслужба Теплицької громади сповістила читачів про те, що ремонтні роботи з реконструкції даху в Миропільському ліцеї завершено. Стаття мала назву: “Здійснена мрія: в ліцеї села Мирнопілля Теплицької громади – новий дах”.

Скриншот

І ось не минуло й року, як негода та сильний вітер відібрав у ліцею його “здійснену мрію” й знову залишив освітян села без даху в навчальному закладі.

Поділитись
Зараз читають