Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мобільний ЦНАП: мешканці Тарутинської громади можуть отримати документи не виходячи з дому

21 Червня 2023 18:14
Олександра Сергєєва
Мобільний ЦНАП: мешканці Тарутинської громади можуть отримати документи не виходячи з дому

Мешканці сіл, особи з інвалідністю, люди похилого віку та громадяни Тарутинської громади, які не мають можливості дістатися до відділу ЦНАП, відтепер мають можливість скористатися послугою «Мобільний офіс». Про це повідомили у Тарутинській селищній раді. 

Декілька днів тому працівники ЦНАП надали першу послугу для літньої мешканки громади, яка за станом здоров’я не мала можливості самостійно пересуватися. Під час виїзду адміністратор відділу ЦНАП здійснив прийом документів для надання громадянці послуги з видачі витягу з реєстру територіальної громади. 

Це гарний початок проєкту. В майбутньому послуга «Мобільний офіс» допоможе ще багатьом людям, для яких дорога до стаціонарного відділення є неможливою або надскладною. 

Прийом заявок на послугу “Мобільний офіс” вже розпочато. Скористуватися їй можуть особи, які досягли 80-річного віку; особи з інвалідністю першої групи; особи, які за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватися, у тому числі ті, що перебувають на стаціонарному лікуванні у медичних закладах селища. 

Зазначимо, можливість отримати послуги вдома діятиме на постійній основі.

Як скористатися послугою:

1. Представник людини, яка потребує отримати адміністративну послугу, звертається до ЦНАПу Тарутинської селищної ради за адресою: смт Тарутине, вул. Центральна,122 (2 поверх). Це може бути родич, сусід чи соціальний працівник.

2. Адміністратор ЦНАП надає консультацію, перевіряє документи, формує заяву на отримання послуги.

3. Якщо всі документи в порядку, суб’єкт звернення оплачує послугу (якщо послуга платна і передбачає стягнення адміністративного збору).

4. Адміністратор ЦНАП узгоджує дату та час виїзного прийому, уточнює адрес у заявника, виїжджає за місцем проживання клієнта з “Мобільним кейсом” та надає адміністративну послугу. 

Нагадаємо, нещодавно мобільний ЦНАП також запрацював в Арцизькій громаді.

Поділитись
Зараз читають