Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мінус п’ять дронів за неповний тиждень: Болградським морпіхам потрібні дрони – один до них вже їде

11 Серпня 2023 12:25
Тетяна Терзі
Мінус п’ять дронів за неповний тиждень: Болградським морпіхам потрібні дрони – один до них вже їде

Черговий дрон від Болградської громади поїхав до військовослужбовців 88-го окремого батальйону морської піхоти. Про це виданню «Махала» повідомила волонтерка Оксана Кілафли, яка разом з керівником благодійного фонду “Ліга добрих справ ЮА” Олексієм Строгановим сьогодні передала безпілотник “Mavik 3-Т” морпіхам.

Військовослужбовці зараз виконують бойові задачі на сході України, і дрони їм вкрай потрібні. Знайти їх в Україні важко. Оксана має зв’язки з волонтерами за кордоном, які й допомогли купити дрон необхідної комплектації. За нього заплатили майже 200 тисяч гривень. Це без врахування податків і пересилки з-за кордону. Але головне, що він вже їде до наших воїнів, які боронять Україну.

Командир військової частини А2613, підполковник Дробітько пояснив інтернет-виданню “Махала” чому військовим завжди не вистачає дронів і чому потреба в них буде вкрай актуальною допоки триває війна.

«Щоб ви розуміли, куди йдуть дрони. За останній тиждень, який ще не пройшов, ми маємо вже мінус п’ять дронів. Один нічний і чотири денних. А дрони потрібні, щоб звільнити нашу рідну землю», – розповів він.

Підполковник Дробітько подякував волонтерам за їх небайдужість і роботу, яка сьогодні дуже важлива.

Дрони потрібні завжди. Відправивши один, волонтери вже збирають кошти на другий. Для цього волонтери завтра організовують в Болграді третій гаражний розпродаж.

Також приєднатися до збору на дрон можна за реквізитами:

Найменування отримувача: БФ ЛIГА ДОБРИХ СПРАВ ЮА
Код отримувача: 44724712
IBAN: UA623052990000026002044915646
Назва Банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Картка 4246 0010 0318 5018

Поділитись
Зараз читають