Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканців Бессарабії просять підписати петицію про посмертне присвоєння звання Героя двом захисникам з Болградщини

08 Червня 2023 13:00
Олександра Сергєєва
Мешканців Бессарабії просять підписати петицію про посмертне присвоєння звання Героя двом захисникам з Болградщини

Двоє мужніх воїнів з Тарутинської громади – Олександр Зелений та Олександр Мурзін – поклали свої життя за свободу та незалежність нашої Держави. Підписати петицію про присвоєння почесного звання – це можливість для кожного віддати шану військовим.

37-річний мешканець смт Березине Тарутинської громади Олександр Зелений пішов боронити Україну майже з перших днів широкомасштабного вторгнення. Він обійняв посаду командиру гранатометного відділення протитанкового взводу механізованого батальйону військової частини та майже одразу потрапив на Херсонський напрямок, де тоді йшли запеклі бої. Наприкінці березня 2022 року військовий загинув на полі бою. Знайти його тіло та поховати у рідній землі змогли лише через рік, після деокупації Херсону. 

Олександр Мурзін також був уродженцем села Березине. Молодий військовий місяць не дожив до свого 22-річчя. 

Військовослужбовець добровільно пішов на фронт у перші дні війні. Дев’ять місяців він боронив південний напрямок, захищаючи українську землю від окупантів у складі механізованого взводу.

11 листопада 2022 року під час наступальних дії в напрямку населеного пункту Ольгівка Херсонської області, Олександр потрапив під обстріл: ворог атакував позиції ЗСУ з РСЗВ та трьох дронів-камікадзе. Від отриманих поранень молодий військовий загинув на місці. В дома на нього чекала мати, молодша сестра та наречена.

Висловити пошану загиблим воїнам можна за посиланнями: 

Петиція про присвоєння звання Героя України (посмертно) Мурзіну Олександру Васильовичу

Петиція про присвоєння звання Героя України (посмертно) Зеленому Олександру Олександровичу

Поділитись
Зараз читають