Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканці Ізмаїла відсвяткували Івана Купала у мальовничому місці на березі Дунаю (Фото)

09 Липня 2023 15:11
Альона Колеснік
Мешканці Ізмаїла відсвяткували Івана Купала у мальовничому місці на березі Дунаю (Фото)

Вчора, 8 липня, на базі відпочинку «Татару», що у селі Стара Некрасівка Ізмаїльського району, відзначали день Івана Купала. Організаторами заходу виступили клуб подорожей «Бессарабське подвір’я» та громадська організація «Ізмаїл для ЗСУ». Приймаюча сторона – господарі та адміністрація бази відпочинку «Татару» – підготували гостинний прийом відпочиваючим та учасникам святкового дійства.

Гості змогли повною мірою насолодитися відпочинком. Цьому передусім сприяла сама обстановка. Мальовнича природа, тінисті дерева вздовж Дунаю, комфортні дерев’яні альтанки з мангалами, чудові фотозони і навіть страуси, з якими можна було наживо поспілкуватися. А ще свіже та вологе повітря.

Ритм святу задали учасники вокального колективу «Дунайські голоси» (село Дунайське) та танцювального ансамблю «Ритм» (Ізмаїл, центр дитячої та юнацької творчості ім. Алли Іванової). Біля сцени, серед глядачів, панувала тепла невимушена атмосфера. Дорослі та діти підспівували артистам та підтанцьовували одночасно з ними.

В одній із критих альтанок керівник гуртка «Лялька-мотанка» Тетяна Пінтійська провела майстер-клас, під час якого розповіла про технологію виготовлення ляльки-купавки. Ця обрядова лялька уособлює собою початок купань. Прив’язані до її рук мотузочки символізують різні біди, хвороби та негаразди. Її сплавляють по воді, яка має очисну силу. Учасники майстер-класу, загадавши бажання, також спустили за течією Дунаю виготовлених власноруч купавок.

Під час свята працював благодійний ярмарок, на якому волонтери ГО «Ізмаїл для ЗСУ» продавали патріотичну сувенірну продукцію. Паралельно з продажем тут проводилася і безпрограшна лотерея.

Їжа на природі, мабуть, завжди найсмачніша. Відпочиваючі запікали м’ясо на мангалі, їли дружними компаніями. Адміністрація бази відпочинку порадувала своїх гостей смачним бессарабським пловом – частуванням від господарів базі.

Завершився день традиційними стрибками через багаття, що, згідно з язичницькими віруваннями наших предків, сприяло очищенню від негативної енергії та хвороб. Азартом було охоплено всіх – і дітей, і їх мам.

Гості та творчі колективи залишилися задоволені святом, вони дякували організаторам, господарям та адміністрації бази відпочинку «Татару» за чудово проведений час.

Поділитись
Зараз читають