Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканки Болграда організували збір для постраждалих мешканців Херсонщини

09 Червня 2023 16:06
Олександра Сергєєва
Мешканки Болграда організували збір для постраждалих мешканців Херсонщини

Мешканки Болграда Ірина Ташева та Олена Хруставка не з чуток знають, що таке війна та які наслідки вона із собою приносить. Олена рік тому була вимушена покинути свій рідний дім в місті Очаків Миколаївської області та шукати прихисток подалі від бойових дій та ракет, які літають над головою. Ірина родом з Білгорода-Дністровського, в яке війна також принесла чимало болі та трагедій.

Дізнавшись про катастрофу, яка сталася через підрив Каховської ГЕС, дівчини не змогли залишитися осторонь та організували збір, аби допомогти постраждалим мешканцям Херсонщини.

«Коли ми побачили новини про Херсон, не змогли просто сидіти. Мій чоловік ввечері спитав мене, що ми можемо зробити для цих людей. Тоді ми вирішили кинути клич у соціальні мережі про намір зібрати допомогу. Дякую всім, люди з самого ранку приносять речі, засоби гігієни та їжу», – розповіла виданню “Махала” Ірина. 

Мешканці Болградської громади відгукнулися на прохання про допомогу та почали приносити продукти харчування, одяг, питну воду, гігієнічні засоби та гроші. Загалом було зібрано 8020 гривень, які підуть на закупівлю медичних препаратів.

Днями чоловік Ірини у співпраці з волонтерами громадської організації “Ротарі клуб Ізмаїл” відвезе зібрану допомогу херсонцям.

Для бажаючих допомогти повідомляємо, що збір допомоги ще відкрито. Її приймають у місті Болград на проспекті Соборний, 162 (колишній ресторан “Болград”, 2 поверх).

Поділитись
Зараз читають