Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканка Саратської громади постала перед судом за вбивство співмешканця

Мешканка Саратської громади постала перед судом за вбивство співмешканця

Суд визнав жінку винною у скоєнні вбивства та призначив їй покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Також вона має сплатити 1434 гривні на користь держави за залучення експертів. Про це «Махала» дізналася з судового реєстру.

Подія сталася у серпні 2023 року в одному з населених пунктів Саратської громади. Місцева мешканка, мати двох дітей 2019 та 2020 років народження, під час сварки через її любов до «чарки» вдарила свого співмешканця кухонним ножем у груди, від чого той помер.

Як розповів один з братів загиблого, між потерпілим та його співмешканкою конфлікти були не рідкісними через те, що жінка часто вживала алкоголь, залишала дітей вдома та уходила гуляти та пити із подружками. Також він розповів, що жінка не вперше брала до рук ножа: одного разу його брат прокинувся вранці, а жінка стояла над ним із занесеним ножем. Тоді вона нічого не вдіяла, але думки зарізати співмешканця, ймовірно, вже мала.

Інший брат загиблого розповів, що у той день бачив брата разом з його цивільною дружиною – вони разом випивали і все начебто було добре. Однак ввечері підсудна зателефонувала йому та сказала, що не може знайти чоловіка. Свідок приїхав до них додому та знайшов брата, що лежав у крові біля хвіртки. Він був ще живий, але за лічені хвилини помер на руках брата, не дочекавшись швидкої. Підсудна не намагалася надати співмешканцю допомогу, лише плакала і казала, що не винна.  

Сусідка загиблого розповіла, що підсудна часто пиячила та кидала дітей на співмешканця, який за ними дивився та піклувався про них, не дивлячись, що вони йому не рідні. Загалом про потерпілого вона відгукувалася позитивно, бо він, з її слов, був добий та працьовитий чоловік. 

Під час допиту жінка визнала свою провину частково. Вона заявила, що нібито захищалася від цивільного чоловіка, який накинувся на неї та почав бити. Також вона намагалась тиснути на жалість, просила відпустити її додому, адже за дітьми нікому доглядати.

Однак умисний характер її дій довели експерти та розповіли свідки, тому суд виніс їй покарання згідно букви закону.

Поділитись
Зараз читають