Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканка Білгорода-Дністровського завдяки гранту від держави відкрила власну справу

01 Вересня 2024 13:32
Олександра Сергєєва
Мешканка Білгорода-Дністровського завдяки гранту від держави відкрила власну справу

Завдяки грантовій програмі «Власна справа», яку держава запустила у липні 2022 року для підтримки малого бізнесу, мешканка міста Білгород-Дністровський змогла втілити у життя свою мрію та відкрила власну цукерню-кав’ярню. Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі міської ради. 

На відміну від інших держпрограм з підтримки підприємців, у цій майже немає обмежень щодо сфери діяльності, грантові кошти не видаються під відсоток, а витратити їх можливо на досить широке коло цілей, зокрема на виробничу техніку, оренду та рекламу. Програма націлена на збільшення робочих місць в країні, адже кожен підприємець, що відкриває справу, повинен мати найманих працівників. 

Юлія Горобченко довго вагалася щодо участі у грантовій програмі, адже боялася “підводних каменів” та й взагалі відносилася до цього з недовірою. Однак, подивившись як інші підприємці виграють гранти та відкривають бізнеси, як, наприклад, її співмістянка Ольга Ковальова, Юлія також наважилася взяти участь та отримала 250 тисяч гривень на відкриття своєї справи. 

Так у травні 2024 року у місті з’явилася цукерня-кав’ярня, а Юлія стала бізнес-леді.  

«За грантові кошти я придбала необхідне обладнання для виготовлення шоколаду та цукерок. Така можливість надає величезний поштовх на шляху до здійснення мрії», – зазначила власниця кавʼярні. 

Нагадаємо, програмою вже скористався мешканець Арциза, який відкрив бізнес з обробки деревини, мешканка Тарутине за грантові кошти відкрила кав’ярню, а молоде подружжя з Ізмаїльського району стали власниками магазину будівельних матеріалів.  

Поділитись
Зараз читають