Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Тарутинської громади, який організував схему з вивезення ухилянтів до Молдови, ризикує сісти за ґрати 

27 Березня 2024 13:00
Олександра Сергєєва
Мешканець Тарутинської громади, який організував схему з вивезення ухилянтів до Молдови, ризикує сісти за ґрати 

Житель одного з прикордонних населених пунктів Тарутинської громади шукав охочих виїхати за кордон через соціальні мережі. Наразі правоохоронці висунули йому обвинувачення у незаконному вивезенні осіб через державний кордон. За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі. Про це повідомили у поліції. 

Останнім “клієнтом” чоловіка виявився мешканець Київської області. Він, за вказівками організатора, прибув до одного з населених пунктів півдня Одещини. Вже на місці “туроператор” розповів військовозобов’язаному план дій, та запевнив, що добре знається на місцевості та без проблем проведе його до кордону в обхід пунктів пропуску. 

Дочекавшись сутінків організатор та його клієнт сіли в автомобіль та вирушили в бік державного кордону. Коли до омріяної Молдови залишилося близько 500 метрів, їх затримали прикордонники та викликали на місце правоохоронців.  

Проти організатора відкрили кримінальне провадження, яке вже знаходиться на розгляді у суді. Йому загрожує покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Проти його “клієнта” було складено адміністративний протокол за спробу незаконно перетнути кордон. Йому загрожує штраф у розмірі від 3400 до 8500 грн або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Поділитись
Зараз читають