Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець села Броска брав участь в деокупації Зміїного

14 Липня 2023 15:33
Ганна Ковальова
Мешканець села Броска брав участь в деокупації Зміїного

Звільнення одного з найбільш важливих стратегічних об’єктів Одеської області та Чорноморської операційної зони – острова Зміїний – назавжди закарбувалось в історії нашої країни. Про цю операцію Головне управління розвідки зняло документальний фільм, українське видання “Українська правда” створило реконструкцію битви, та й взагалі знято безліч відео та написано чимало статей. Але за цією величною історією стоять військовослужбовці, які кожен день, ризикуючи життям, повертають метр за метром нашої землі.

Інтернет-виданню “Махала” стало відомо, що в спеціальній операції зі звільнення острова Зміїний брав участь наш земляк, мешканець села Броска Сафʼянівської територіальної громади Денис.

Чоловік є військовослужбовцем Ізмаїльського загону Морської охорони. Має багаторічний стаж командира морських бойових та спеціальних одиниць. В той час, коли українські спецпризначенці вибивали ворога з території Одеської області, Денис вміло здійснював керівництво катерами та екіпажами, що й дозволяло іншим підрозділам забезпечувати вогневе ураження противника на підходах до гирла річки Дунай та острова Зміїний.

Минулого тижня за мужність, відвагу, самовідданні дії під час спеціальної операції безпосередньо на державному кордоні України, Дениса та його побратимів, відповідно до Указу Президента України та наказу Голови Держприкордонслужби, нагородили медалями «За військову службу» та «Захиснику Вітчизни».

Бессарабія пишається нашими захисниками! Низько вклоняємо голови за щоденний подвиг, який роблять наші оборонці. Памʼятаємо кожного, хто віддав життя за наше майбутнє.

Поділитись
Зараз читають