Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Ізмаїльського району “попався” правоохоронцям з червонокнижною рибою у багажнику

12 Березня 2024 13:30
Наталя Іванова
Мешканець Ізмаїльського району “попався” правоохоронцям з червонокнижною рибою у багажнику

У місті Рені патрульні зупинили водія, який порушив правила дорожнього руху, здійснивши зупинку на пішохідному переході. Тоді вони ще не здогадувалися, що викрили екозлочинця, багажник та салон якого були заповнені біоресурсами без документів. Про це повідомили у поліції

Під час поверхневого огляду автомобіля правоохоронці побачили ящики з більше сотнею різних видів риби, серед якої були короб, карась, судак, щука, товстолобик та стерлядь, яка відноситься до роду осетрових і занесена до Червоної книги України. Документів, які б підтверджували законність походження риби та її перевезення, у чоловіка не було. Загальна вартість змісту автомобіля оцінюється у 700 тисяч гривень.

Рибу вилучили, а проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за незаконне зайняття рибним промислом, що  заподіяло істотну шкоду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тисячі гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

Походження риби буде встановлювати слідство, а експерти визначать точний розмір заподіяної шкоди. Після цього вирішуватиметься питання щодо остаточної правової кваліфікації дій чоловіка та повідомлення йому про підозру.

Поділитись
Зараз читають