Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Ізмаїла збув три гранати і отримав п’ять років позбавлення волі

20 Вересня 2024 14:32
Олександра Сергєєва
Мешканець Ізмаїла збув три гранати і отримав п’ять років позбавлення волі

42-річний ізмаїлець вдома зберігав три ручні осколкові гранати та підшукував на них покупців. Про це повідомили в поліції.

В травні чоловік продав «товар» в одному з сіл Болградського району за 2000 гривень, після чого його одразу затримали. Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В якості речових доказів поліцейські вилучили з незаконного обігу корпуси гранат та запали до них, які скерували на експертизу, а також кошти, отримані зловмисником у протиправний спосіб. Експерти підтвердили, що вилучені предмети належить до бойових припасів – це ручні осколкові гранати РГД-5 та Ф-1, придатні до вибуху.

Фігуранту висунули обвинувачення у носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. У лютому минулого року чоловік був засуджений за крадіжку до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком три роки. Враховуючи, що під час іспитовного сроку він знову вчинив правопорушення, суд призначив йому покарання у вигляді п`яти років позбавлення волі.

Також суд вирішив долю речових доказів, постановивши гроші перерахувати на рахунок спеціального фонду Державного бюджету України, а боєприпаси знищити.

Поділитись
Зараз читають