Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Болградського району, що обманом втягнув друзів до крадіжки чужого шиферу, постав перед судом

24 Червня 2023 19:07
Олександра Сергєєва
Мешканець Болградського району, що обманом втягнув друзів до крадіжки чужого шиферу, постав перед судом

Нещодавно в селі Голиця Василівської громади 45-річний чоловік вирішив зняти шифер з будинку, у якому давно ніхто не проживав. Щоб було легше займатися демонтажем, він переконав трьох друзів, що купив шифер у власників і всі його дії законні. Коли роботи з демонтажу підходили до завершення, на місце злочину прийшла донька господаря, яка й повідомила про цю подію в поліцію. Нещодавно суд поставив крапку у цій справі. Деталі крадіжки інтернет-виданню “Махала” стали відомі з судового реєстру.

Виявляється, що організатор цієї крадіжки народився у селі Виноградівка, але мешкав у Голиці. Проживав сам – дружини в нього немає, а повнолітня донька проживає окремо. На життя заробляв тим, що працював чабаном. Зарплатня була не висока, тому жив досить скромно.

Коли під час сильного вітру на його сараї зірвало дах, чоловік не придумав нічого краще, ніж зняти його з даху сусіднього будинку. Оскільки будинок давно пустував, чоловік вирішив, що господарі його покинули, та зникнення шиферу ніхто не помітить. 

Розуміючи те, що самотужки він зняти покриття з даху не зможе, чоловік попросив допомоги у товаришів, але не повідомив їм, що штовхає їх на злочин.

Коли на вулиці стемніло, чоловік разом із друзями приїхали до будинку та за допомогою цвяходера демонтував з даху одинадцять листів шиферу загальною вартістю 1446,64 гривні. Коли листи було знято, а підсудний вже складав їх в автомобіль, неочікувано з’явились власники будинку та викликали поліцію. 

На суді чоловік розкаявся у скоєному та запевнив, що більше не буде порушувати закон. Власники будинку не мали до нього претензій, адже листи шиферу він власноручно встановив назад. 

Прокурор вимагав призначити обвинуваченому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, однак суд виявився гуманнішим. 

Оскільки потерпіла сторона не висунула претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого, а підсудний щиро розкаявся у скоєному, суд дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе в умовах без ізоляції від суспільства та звільнив його від відбування покарання призначивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Протягом року чоловік повинен буде періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти йому про зміну місця проживання, роботи або навчання, а також не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Крім того, звинувачений має відшкодувати державі 1434 грн, що були витрачені на експертизи.

Поділитись
Зараз читають