Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Болграда постав перед судом за організацію схеми з перетинання чоловіками державного кордону 

27 Жовтня 2024 17:08
Олександра Сергєєва
Мешканець Болграда постав перед судом за організацію схеми з перетинання чоловіками державного кордону 

Правоохоронцям вдалося довести, що обвинувачений допоміг виїхати за кордон 18 військовозобов’язаним чоловікам. Як його покарав суд, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

Чоловік, бувши підприємцем та маючи власний бізнес з організації пасажирських перевезень за кордон, вирішив підзаробити скориставшись системою “Шлях”. Він вишукував охочих виїхати за кордон та оформлював їх у системі як резервних водіїв, а після перетину кордону залишав їх там, а сам повертався назад. 

У такий спосіб він з осени 2022 року по кінець 2023 року провіз через пункти пропуску “Рені” та “Орлівка” 18 чоловіків. 

Прокуратура представила суду усі докази злочину, тож у винесенні рішення суд не сумнівався та визнав чоловіка винним в організації схеми з вивезення військовозобов’язаних та  махінаціями з системою “Шлях”, а це одразу 4 статті.  

Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суд призначив остаточне покарання у вигляді позбавлення волі строком на п`ять років, однак звільнив його від відбування призначеного йому цим вироком основного покарання, якщо він протягом 3 (трьох) років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

У строк відбування покарання буде зараховано тримання під вартою з 19 жовтня 2023 року по 23 жовтня 2023 року.

Головне фото – автостанція міста Болград. Фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають