Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Медичний штат Болградської центральної лікарні поповнився молодим спеціалістом

19 Липня 2023 16:55
Ганна Ковальова
Медичний штат Болградської центральної лікарні поповнився молодим спеціалістом

Болградська лікарня заохочує молодих спеціалістів: штат поповнився лікарем-отоларингологом

Розвиток лікарні як висококваліфікованого медичного закладу – це не тільки наявність сучасного обладнання. Головне, що має бути у лікарні – талановиті та професійні медики. Саме тому Болградська громада постійно працює над тим, щоб заохотити молодих спеціалістів влаштовуватися на роботу до медичних закладів громади. Про це повідомили у Болградській міській раді.

Наприкінці минулого місяця штат лікарні поповнила лікарка-отоларинголог Анастасія Карачебан.

Анастасія народилася та вирісла у Болграді. Після закінчення Одеського медичного університету вона як інтерн працювала в Єврейській лікарні (міська клінічна лікарня №1 Одеської міської ради), а через два роки стала штатним лікарем. На цій посаді вона перебувала п’ять років до виходу у декретну відпустку.

До Болграда приїхала цього року, щоб застосовувати свій напрацьований лікарський досвід на малій Батьківщині.

«Так вийшло, що зі мною зв’язалася медичний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Катерина Петрівна Ніколаєва із проханням допомогти знайти лор-лікаря, якого дуже потребувала районна лікарня. Попри мої позитивні рекомендації колегам, охочих серед них не знайшлося, і я, відчуваючи відповідальність, вирішила сама приїхати до рідного Болграда. Тим більше, що мені близький менталітет місцевого населення, сам регіон мені до душі та серця, то чому б не бути корисною там, де народився», – поділилася Анастасія Карачебан.

Молоду лікарку тепло прийняли в колективі. Також вона задоволена умовами роботи, адже лор-кабінет у гарному стані та має сучасне обладнання. За два тижні працевлаштування Анастасії лікарня отримала сучасний лор-комбайн, який дозволяє проводити діагностику патологій горла, носа, а також захворювань середнього та зовнішнього вуха за допомогою ендоскопічного огляду.

Окремо зазначимо, що лікарка Анастасія Карачебан пройшла курси сурдології та має досвід у підборі слухових апаратів та лікуванні слуху.

На головному фото: Катерина Ніколаєва та Анастасія Карачебан.

Фото Болградської міської ради.

Поділитись
Зараз читають