Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Медичні працівники просять президента Зеленського забронювати працівників екстреної медичної допомоги

14 Червня 2024 10:01
Олександра Сергєєва
Медичні працівники просять президента Зеленського забронювати працівників екстреної медичної допомоги

Після конфлікту, що стався в Одесі між медиками швидкої допомоги та представниками ТЦК,  на офіційному сайті президента України 13 червня зареєстрована петиція щодо бронювання співробітників центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це повідомляє Центр екстренної медичної дпомоги та медицини катастроф.

Петиція підготовлена незалежною профспілковою організацією Одеського обласного Центру Екстреної медичної допомоги і подана від імені членкині Профкому, лікарки з медицини невідкладних станів підстанції №5 Єлизавети Чурілової.

«Звертаємося до колег-медиків, а також до всіх українців, яким не байдужа доля “Екстренки”. Будь ласка, пройдіть верифікацію на сайті Президента і підпишіть петицію якнайшвидше. Питання бронювання лікарів, фельдшерів, диспетчерів, санітарів, медичних техніків та водіїв центрів ЕМД та МК має бути підняте на найвищий рівень і вирішене на користь народу України», – говориться у зверненні.

Також медики наголошують, що обов’язки, які виконує ектренна медична служба, неможливо перекласти на жодну з існуючих нині структур та неможливо повністю замінити військовозобов’язаних фахівців «екстренки» тими, хто не може бути мобілізований.

«Нас по всій країні близько 75 тис працівників-лікарів, фельдшерів, медичних техників, диспетчерів,санітарів та водіїв. Ми всі ці два роки війни виконуємо свої обов’язки, рятуємо життя, виїжджаємо на виклики під обстрілами і під час тривог, а іноді і помираємо від ворожих ударів ракет. Ми сумлінно служимо нашій Державі і народу», – говориться в тексті петиції.

Петицію можна переглянути на сайті Президента України за посиланням

Поділитись
Зараз читають